Alt om koreanske sheet-masker

Koreanske sheet-masker er porten til en verden af koreansk skønhed og hudpleje. Sheet masks fungerer som billige mini-ansigtsbehandlinger, der blandt andet fugtgivende, antirynke, mens nogle udjævner hudtonen. Sheet-masker kan have forskellige funktioner, materialer og ingredienser. Men størstedelen af alle sheet masks er ver normalt lavet til at lysne, fugte, kontrollere talgproduktionen og have en anti-aging effekt. De fleste sheetmasker er gennemvædet med essenser, der indeholder næringsrige og aktive ingredienser. Sheetmasker forhindrer essensen i at fordampe, så al fugten lukkes inde, og huden beskyttes mod ydre påvirkninger.

Hvad er de forskellige materialer i sheet masks?

Sheet-masker er normalt lavet af enten bomuldsfibre eller kunstige cellulosefibre såsom cupra, tencel eller mikrofiber. Der findes også andre materialer, f.eks. et geléagtigt materiale, der kaldes hydrogeler. Selve hydrogelerne er lavet af essens, hvilket gør masken 100 procent vandopløselig! På grund af denne unikke egenskab vil hydrogelerne begynde at smelte en smule, når de kommer i kontakt med hudens varme.

Ud over hydrogeler og cellulose sheet masker findes der også boblemasker, som normalt hjælper med at rense porerne. Foliemasker, der hjælper med at indkapsle fugt og næringsstoffer, og lejlighedsvise lermasker, der hjælper med at rense og nære.

Hvor mange gange om ugen kan man bruge sheetmasker?

Sheetmasker kan faktisk bruges hver dag.

Her er nogle tips:

  1. Lær din hud at kende: Alles hud er forskellig! Så vær altid opmærksom på din hudtilstand, og hvordan din hud føles.
  2. Det rigtige produkt: Det er ikke hyppigheden af brugen, der gør en forskel for din hud, men den maske, du bruger. Den nemmeste måde er at prøve forskellige masker og finde dem, der fungerer bedst for dig.
  3. Miljø og eksterne faktorer: Afhængigt af din placering, klima og rejseplan kan det være nødvendigt at reducere eller øge hyppigheden af dine sheet masks.

Hvornår skal sheet masks indgå i min hudplejerutine?

Med alle de forskellige tonere, serummer og essenser, hvornår kommer sheet masks så i spil? Der er ingen fast gylden regel, da alle hudtyper er forskellige, og hvad der virker for én hudtype, passer måske ikke til en anden. Men generelt set er den anbefalede rutine: rens, toner, sheet mask og derefter fugt.

For mere info om hudplejerutiner, læs vores tidligere indlæg: Den koreanske hudplejerutine

Hvordan bruger man en sheet mask?

A almindelig begynderfejl er at lade masken sidde på for længe. Husk: Lad ikke masken sidde natten over! Sheetmasker skal bruges mellem 15-25 minutter og ikke over 30 minutter. Hvis man lader sheetmasken sidde, indtil den er tør, vil det faktisk have den modsatte effekt, da masken vil absorbere fugten fra huden igen.

Der er essens tilbage i pakken, skal jeg smide den ud?

Nej, du skal ikke smide det væk! Den resterende essens kan bruges på arme, hals, albuer og knæ for at give ekstra fugt og næring.

Kan jeg genbruge sheet masks?

Sheetmasker er kun til engangsbrug.

Hvornår skal man bruge sheet masks?

Sheetmasker er gode at bruge om natten eller om morgenen, før du lægger makeup. Vi anbefaler at bruge sheetmasker, der er mere cremede og rige, om natten, så alle næringsstofferne virkelig kan synke ind, mens du sover.

Instruktioner til sheetmasker:

  1. Tag masken ud af emballagen.
  2. Fold masken ud, og læg den på ansigtet, så hullerne peger mod øjne, næse og mund. Hvis der er rester af essens tilbage i pakken, kan du duppe den ekstra essens ud over hals, arme, albuer, knæ osv.
  3. Læn dig tilbage og slap af i 15-25 minutter.
  4. Fjern derefter masken, og kassér den.
  5. Klap forsigtigt den resterende essens ind i huden for maksimal absorption.
  6. Påfør derefter en fugtgivende ansigtscreme for at bevare alle næringsstofferne i huden.