Den koreanske hudplejerutine

Hvis du er interesseret i skønhedstendenser, har du sikkert hørt om koreansk hudpleje (også kendt som K-Beauty).

Koreanske skønhedsprodukter kommer fra og er fremstillet i Korea. De er generelt skabt med den koreanske skønhedsfilosofi i tankerne.

Koreanske skønhedsprodukter er udviklet over en lang periode. Konsistens og dedikation er det, der giver de eftertragtede resultater. Tænk på det som forskellen mellem at gå på slankekur og at have en ren livsstil.

Dybest set handler rutinen om at respektere din hud. I stedet for at bruge produkter fulde af skadelige ingredienser, der fjerner hudens naturlige barriere, handler den koreanske hudplejefilosofi om at arbejde med hudens naturlige økosystem ved at rense, fugte, nære og beskytte den - så din hud kan trives.

Hvad er koreansk hudpleje?

Koreansk hudpleje fokuserer på at forebygge og beskytte huden i stedet for at bruge produkter til at reparere skader.

Koreansk hudpleje handler om forebyggelse, hvilket altid er bedre, for når skaden først er sket, kan det være svært at genoprette huden til dens oprindelige tilstand.

Hvorfor er det så godt?

Den koreanske hudplejerutine blev ikke opdaget af én person eller ét mærke. Det var mere en gradvis udvikling af den koreanske hudplejeindustri, som mange koreanere følger.

Koreansk hudpleje har ændret hudplejeindustrien verden over og fanget opmærksomheden hos folk, der følger med i skønheds- og hudplejetrends.

Ikke alene giver denne type rutine ofte effektive og konsistente resultater, men den hjælper også folk med at respektere deres hud og tage lidt ekstra "mig-tid".

Hvad er "glashud"?

Udtrykket "glashud" bruges ofte i den koreanske skønhedsverden om en glat, klar og intenst fugtet hud, der ser gennemsigtig ud.

5, 7, 10 eller 12 trin?

Selvom 10 er det mest almindelige antal trin i koreanske hudplejerutiner, er det et groft skøn.

Generelt indeholder koreanske skønhedsrutiner flere trin. Men generelt fokuserer de på at forbedre huden skånsomt og samtidig opnå varige resultater.

I sidste ende handler det ikke om at følge et bestemt antal trin, men om at skræddersy en hudplejerutine til din huds behov. Mange starter med en 10-trins rutine, men du kan justere op eller ned, afhængigt af dine behov eller præferencer.

10-trins rutine

Den traditionelle 10-trins rutine er den mest udbredte metode til at udføre en koreansk hudplejerutine.10-trins-rutinen kan virke ret overvældende, men når du først begynder at se resultaterne, vil du blive hooked. 10-trins-rutinen kan yderligere opdeles i fire trin: rensning, forberedelse, næring og beskyttelse. Læs mere om de 10 trin her.


5-trins rutine

Denne lettere version halverer den populære 10-trins rutine. Disse fem trin er perfekte til dem, der har et lille budget eller ikke har så meget tid, og de er de vigtigste og mest basale at gøre hver morgen.

 1. Oliebaseret rensning
 2. Vandbaseret rengøring
 3. Toner
 4. Fugtighedscreme
 5. SPF

7-trins-rutine

Sammenlignet med 10-trins-rutinen mangler denne et eksfolierende produkt, sheetmasker og en fugtighedscreme. SPF.

En 7-trins rutine er bedst til de fleste aftener, da der ikke er en specifik SPF og fordi du ikke behøver at eksfoliere eller bruge en maske hver dag.

 1. Oliebaseret rensning
 2. Vandbaseret udrensning
 3. Toner
 4. Sheet Mask
 5. Serum
 6. Øjencreme
 7. Fugtighedscreme

12-trins-rutine

Ja, der er stadig flere trin. Hvis du når til 10 trin og har lyst til at fortsætte, er en anden almindelig rutine en 12-trins rutine.

Følg 10-trins rutinen først og inkluder disse to ekstra trin:

11. tåge

Hvis du er begyndt at elske den dug, der følger med den "glashud", du har arbejdet så hårdt for, vil en regelmæssig mist hjælpe med at vedligeholde og reaktivere de produkter, du bruger.

12. Underholdende ansigtsbehandlinger

En ugentlig ansigtsbehandling, komplet med massage, er ikke ualmindeligt for koreanere og dem, der trofast følger en koreansk hudplejerutine.

Morgen- og aftenrutiner

Morgen- og aftenrutiner behøver ikke at være de samme.

Morgenrutinerne kan være meget mere strømlinede med fokus på fugt og solbeskyttelse.

Længere rutiner kan reserveres til om aftenen, herunder eksfoliering, øjencremer, masker og meget mere.

Forskellige hudtyper

Forskellige hudtyper kan have brug for at huske på et par ting, når de skal finde de bedste produkter og trin til deres koreanske hudplejerutine.

Til fedtet hud

På trods af hvad du måske tror, er det ikke kontraintuitivt at bruge en oliebaseret rens til fedtet hud. Hvis du har fedtet hud, skal du ikke være bange for at omfavne dobbeltrensning.

Til toner ønsker fedtede hudtyper en let og mindre blødgørende formel.

Til tør hud

Hvis du har ekstra tør hud, kan du nøjes med at bruge en oliebaseret rens. Vær opmærksom på, hvordan din hud føles, og tag den beslutning, der giver mest mening.

Til toner har tør hud godt af fugtgivende stoffer som hyaluronsyre.

Til kombineret hud

Hvis du har kombineret hud, bør du vælge produkter, der hjælper med at balancere din hud.

Til hud med tendens til akne

Hvis du har et aktivt akneudbrud, kan det være en god idé at springe eksfoliering over, indtil din hud er i balance.

Punkterne

Antallet af trin i en koreansk hudplejerutine kan virke overvældende, men det behøver det ikke at være.

At tage sig af sin hud er en form for selvomsorg og dermed selvkærlighed. Når du først har fået styr på det, tager disse trin slet ikke så lang tid.

Det vigtigste at finde ud af om en koreansk hudplejerutine er dine målrettede hudplejebehov. Så kan du forsigtigt adressere dem med de rigtige produkter. Desuden er det lige så vigtigt at påføre produkterne korrekt - både på den måde og i den rækkefølge, de påføres. Væsker eller lettere produkter (f.eks. renseprodukter og tonere) påføres først, og derefter fortsætter stigen med at blive tungere og tykkere (f.eks. fugtighedscremer og cremer). SPF).