Snegleslim: Hvorfor bruges det i hudplejeprodukter?

Snegleslim, også kendt som sneglesekret eller sneglemucin, er en af de mest levende ingredienser i hudplejeverdenen. Ja, snegle, som i de små dyr, der lever i din have eller optræder på menuen i fine franske restauranter. Mange mennesker er skeptiske over for ingrediensen, men hvis man kan komme over det, er snegleslim en overraskende effektiv ingrediens. Dermatologer påpeger, at snegleslim ikke er helt så velundersøgt som mange andre hudplejeingredienser, så det er vigtigt for os at forstå årsagen til hypen.

Hurtige fakta om snegleslim

 • Fordele: Fugter huden, fremmer kollagenproduktionen, hjælper med heling og fornyelse.
 • Hvem bør bruge den? Generelt kan snegleslim bruges til alle hudtyper, men dets fugtgivende egenskaber gør det særligt godt til dem med tør hud. Og medmindre du er allergisk over for ingrediensen, kan de fleste mennesker generelt godt tåle det.
 • Hvor ofte kan du bruge det? Det afhænger i høj grad af, hvorfor du bruger det - fordi snegleslim har så mange fordele. Generelt set kan du bruge snegleslim en eller to gange om dagen.
 • Fungerer godt sammen med: Snegleslim kombineres ofte med antioxidanter og retinol samt almindelige hudplejeingredienser som C-vitamin, glykolsyre og andre fugtgivende ingredienser.

Hvad er snegleslim?

Kort fortalt er det sekretet fra en snegl hvilket er grunden til, at det også er kendt og vist på ingrediensetiketter som sneglesekretfiltrat eller SSF. Snegleslim skabes naturligt og bruges af snegle som en måde, hvorpå de kan beskytte sig selv. Det er en pålidelig ingrediens i k-beauty-verdenen og er blevet populær, fordi den kan give mærkbare resultater på huden.

Fordele ved snegleslim for huden

Snegleslim er en multi-tasker, der kan alt fra at fugte til at booste produktionen af kollagen, det protein, der bidrager til en stærk og ungdommelig hud.

 • Fugter huden: Snegleslim er en fugtgivende ingrediens, der arbejder på at reparere hudens barrierefunktion.
 • Stimulerer produktionen af kollagen: Snegleslim er en ingrediens, der reparerer og beskytter huden, men som også indeholder vækstfaktorer, der virker ved at sætte gang i væksten af nye hudceller og nyt kollagen. Og som vi ved, er mere kollagen lig med færre rynker og yngre hud. Snegleslim indeholder også glykolsyre, en anden kendt kollagenbooster.
 • Lindrer irritation: Allantoin er en anden vigtig komponent i snegleslim, en ingrediens med helende egenskaber, der lindrer irritation, udglatter huden og stimulerer cellefornyelsen.
 • Tilfører essentielle vitaminer og mineraler: Snegleslim er fyldt med et væld af gode næringsstoffer til din hud, herunder antiinflammatorisk zink og helende mangan. Snegleslim indeholder kobberpeptider, som hyldes for deres kollagenforstærkende og rynkereducerende effekt. Snegleslim indeholder også A- og E-vitamin, som begge er gode antioxidanter.

Bivirkninger ved snegleslim

Der er ingen veldokumenterede bivirkninger ved snegleslim. Selvom dermatologer påpeger, at folk kan være allergiske over for det, som med alle ingredienser. Undgå allergiske reaktioner ved at teste en lille mængde af et nyt produkt på indersiden af din underarm, før du påfører det i ansigtet.

Sådan bruger du snegleslim

Det afhænger i høj grad af dine hudproblemer, og hvad du håber at få ud af ingrediensen. Mange bruger snegleslim til fugtgivende formål. I dette tilfælde foreslår vi, at du vælger en natcreme. (Natten er en fantastisk mulighed for huden til at høste ikke kun de fugtgivende fordele, men også ingrediensens andre genopbyggende og regenererende egenskaber). Påfør hver aften på ren hud, da den sidste trin i din rutine.

Hvis du overvejer at bruge snegleslim som et multifunktionelt anti-aging-produkt, så brug en snegleserum, da disse vil have en højere koncentration af ingrediensen. Påføres morgen og aften, umiddelbart efter rensning og før andre produkter.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad gør snegleslim for huden? Snegleslim fugter og stimulerer kollagenproduktionen, hvilket hjælper huden med at hele og regenerere.
 • Er sneglecreme godt for dit ansigt? Ja, det er det, sneglecreme er en multifacetteret fugtighedscreme med en række hudplejefordele.
 • Tilstopper snegleslim porerne? Ifølge dermatologer har snegleslim ingen dokumenterede bivirkninger. Som sådan er snegleslim ikke kendt for at tilstoppe porerne og bør ikke forårsage udslæt.