Hvorfor skal du bruge solcreme?

De fleste af os ved, hvor vigtigt det er at bruge solcreme i sommermånederne for at undgå solskoldning og skader, men det bør egentlig være en forebyggende sundhedsforanstaltning hele året rundt. Brug altid solcreme uanset hudfarve eller -tone. Solcreme stammer helt tilbage fra det gamle Egypten, hvor man brugte ekstrakt af risklid og jasmin til at beskytte huden mod solen. Kemikere opfandt den første kommercielle solcreme i 1936. Moderne solcremer er vandbaserede og indgår i mange kosmetik- og skønhedsprodukter, såsom primere, foundations, serummer og cremer.

Derfor skal du altid bruge solcreme, selv på overskyede dage

Op til 80 procent af solens stråler kan passere gennem skyer, så hvis du tror, det er "OK" at undlade beskyttelse på en overskyet dag, så tænk om igen. Solcreme er en vigtig forebyggende sundhedsvane, der bør opretholdes hele året rundt, også i vintermånederne. Sne kan reflektere op til 80 procent af de ultraviolette (UV) stråler, hvilket øger risikoen for at blive udsat for solskader.

Fordelene ved solbeskyttelse

Solcreme er den bedst bevarede skønhedshemmelighed, som ikke rigtig er en hemmelighed. Mange af os ved allerede, at vi har brug for SPF solcreme når vi solbader på stranden. Men hvis du vil holde din hud strålende og sund på lang sigt, skal du også bruge solcreme dagligt.

  1. Reducerer risikoen for hudkræft

Solcreme beskytter din hud og reducerer risikoen for hudkræft. Faktisk hævder Skin Cancer Foundation, at brugen af solcreme med SPF-faktor 15 reducerer risikoen for at udvikle pladecellecarcinom med 40% og risikoen for melanom (den dødeligste hudkræft) med hele 50%.

  1. Beskyttelse mod solskoldning

Vidste du, at sollys faktisk består af to typer skadelige stråler, UVA- og UVB-stråler. UVA-stråler (som også bruges i solarier) er hovedsageligt forbundet med langsigtede skader på huden, såsom dannelse af rynker, og er også forbundet med visse former for hudkræft. Men det er UVB-stråler, der er ansvarlige for solskoldning og menes at forårsage de fleste former for hudkræft. Heldigvis forsvarer solcreme huden mod UV-stråler ved at absorbere og reflektere sollys.

  1. Undgå betændelse og rødme

For meget tid i solen vil resultere i solskoldning, alvorlig rødme og betændelse i huden. De ultraviolette stråler fra solen beskadiger huden, som bliver rød, når kroppen leder mere blod til det berørte område for at reparere skaden.

  1. Forebyg dannelsen af rynker og fine linjer

Når det handler om at udvikle rynker og fine linjer, er en af de mest effektive forebyggelsesmetoder solbeskyttelse. Langvarig eksponering for UVA-stråler ælder din hud for tidligt og resulterer i tab af kollagen og hudens elasticitet. Faktisk kan cirka op til 90% af de synlige aldringstegn skyldes solskader. Ved at introducere SPF i din daglige hudplejerutine, kan du afværge de tidlige tegn på aldring med en minimal indsats.

  1. Undgå pletter og hyperpigmentering

Ujævn hudpigmentering (eller hyperpigmentering) betyder, at dele af huden bliver misfarvet eller mørkere på en uensartet måde. Det kan være arveligt, men det kan også være forårsaget af soleksponering. Pigmentpletter kan opstå i ansigtet, på hænderne og andre dele af kroppen, som regelmæssigt udsættes for solen. Den gode nyhed? Der er en nem måde at undgå mørke pletter (såvel som solskoldning, rynker og hudkræft) - og løsningen er at bruge solbeskyttelse hele året rundt, ikke kun om sommeren.

Og det SPF er bedst til daglig brug?

Når du vælger en solcreme, skal du kigge efter udtrykket "bredspektret". Denne beskrivelse signalerer, at formlen beskytter mod både UVA- og UVB-stråler. Tjek derefter tallet for solbeskyttelsesfaktoren (SPF), som vurderer, hvor effektiv solcremen er til at blokere UV-stråler. For at få det bedste forsvar skal du vælge en solcreme med en mindst SPF 15.

Sådan påfører du en SPF?

  1. Behandl først huden ved at påføre et serum.
  2. Fordel en rimelig mængde solcreme på dine hænder.
  3. Gnid dine hænder for at varme solcremen op
  4. Påfør først i ansigtet - pande, næse og kinder.
  5. Arbejd derefter resten af solcremen ind i ansigtet. Påfør de større områder til sidst - hals og bryst.

Vores 5 mest populære solcremer

Isntree - Hyaluronic Acid Watery Sun Gel 50 ml

Solcremer, der indeholder SPF 50+ PA++++ for at beskytte huden mod solens ultraviolette stråler. Solgelen er formuleret med ceramider og otte typer hyaluronsyre for at fugte huden. Velegnet til brug hele året rundt.

COSRX - Aloe Soothing Sun Cream 50 ml

Denne dejlige solcreme hjælper ikke kun med at beskytte huden mod UVA- og UVB-stråler, takket være dens koncentrerede indhold af aloe vera fugter den også huden intensivt og styrker dens naturlige fugtbarriere. Aloe Soothing Sun Cream SPF 50 PA+++ er let i konsistensen og absorberes hurtigt af huden, så den føles blød, frisk og intenst fugtet.

Beauty of Joseon - Relief Sun 50 ml

Solcreme med solbeskyttelse SPF 50+ PA++++, som effektivt beskytter huden mod UVA- og UVB-stråler. Indeholder ingredienser af risekstrakt og kornbaserede probiotika, der hjælper med at holde huden smidig og fugtet.Formuleret uden oxybenzone, octinoxate og animalske ingredienser, hvilket gør den Relief Sun velegnet til følsom hud.

PURITO - Daily Go-To Sunscreen 60 ml

Solcreme med en stærk UV-beskyttelse på SPF 50+ PA++++.Denne uparfumerede solcreme indeholder centella asiatica-ekstrakt og madecassoside, der beroliger og beskytter solirriteret hud.Velegnet til alle hudtyper.

FRUDIA - Ultra UV Shield Sun Essence 50g

Denne fugtgivende solcreme har en let og tynd konsistens, der giver langvarig beskyttelse og binder fugt til huden. Solcremen er helt vegansk, EVE VEGAN-certificeret og indeholder næringsrige ekstrakter fra vitaminrige frugter. Fri for parabener og kunstige farvestoffer.