Hvad er K-Beauty?

K-Beauty er en fællesbetegnelse for skønhedspleje fra Sydkorea. Det omfatter alt fra BB-cremer, ansigtscremer og essenser. En sydkoreansk hudplejerutine kan indeholde helt op til 10 trin eller mere.

Indholdet af produkterne er også meget mere koncentreret end vi er vant til. Produkter med snegleekstrakt kan indeholde over 90 % sneglesekret. Det betyder, at produkterne er velformulerede med ingredienser fra plante- og dyreriget. Sydkoreansk hudpleje fokuserer på brugen af velafprøvede og nærende ingredienser til at fugte og behandle huden.

Innovativ forskning og udvikling

Korea er konstant i på forkant med forskning og udvikling inden for hudpleje. Det resulterer i produkter af høj kvalitet til rimelige priser som f.eks. snegleprodukter, masker og fermenterede hudplejeprodukter.

Nye og kraftfulde ingredienser

Indholdet i koreanske produkter er meget mere koncentreret, end vi er vant til. For eksempel kan sneglecremer indeholde over 90 % sneglesekret. Derfor er velkomponerede produkter med ingredienser fra plante- og dyreriget.

Super ingredienser

Nutidens hudplejeforbrugere værdsætter naturlige og rene ingredienser så meget som muligt. Det er derfor K-Beauty det oplagte valg. Hudpleje fra Sydkorea indeholder betydeligt færre tilsætningsstoffer end europæiske standarder.

Det betyder til gengæld, at holdbarheden er kortere, end vi er vant til. Ofte 2-3 år. Når det er sagt, er det vigtigt at øge bevidstheden om datostemplet for at sikre et godt produkt.

Trin 1. Rengøring af olie

Olierensning er det første trin i K-BEAUTY. Olierensning er designet til at fjerne make-up og urenheder. Oliebaseret rens er især godt, hvis du har brugt meget makeup, så brug en vatrondel omkring øjnene for forsigtigt at fjerne øjenmakeuppen. Det er en blid og effektiv rens, som kan bruges af alle, også dem med fedtet hud.

Påfør direkte i ansigtet med hænderne i opadgående cirkelbevægelser. Mange tror, at folk med fedtet hud ikke kan bruge olierens. Tværtimod, fedt opløser fedt, og det, olierensen gør, er at nedbryde eventuelle oliebaserede rester på huden, såsom makeup, solcreme, talg og urenheder.

Trin 2: Rensning med vand

Det næste trin er vandrensning, når du har fjernet makeup med olierensen, er det vigtigt at vaske det resterende fedt, sved og snavs væk med vandrensning.

En dobbelt rensning sikrer, at dit ansigt er 100% fri for alle mulige urenheder. Det er ikke kun koreanere, der udfører to rensninger i træk, det anbefales også af hudspecialister som en effektiv måde at forebygge bumser på. Påfør en vandrens på et allerede fugtigt ansigt med cirkulære bevægelser. Efter denne dobbelte rensemetode vil din hud føles vidunderligt fugtet og afbalanceret.

Trin 3: Eksfoliering

Eksfoliering er vigtigere, end mange tror, og kan virkelig gøre underværker for din hud. Brug eksfoliering til at løsne op for tilstoppede porer og fjerne døde hudceller, så forbedre hudens sundhed, lysne og hjælpe dine andre produkter med at blive bedre absorberet.

Du kan bruge en mekanisk peeling eller en kemisk peeling, som indeholder ingredienser som mælkesyre eller salicylsyre til at fjerne døde hudceller, så der kan dannes nye sunde celler. Eksfolier ikke mere end to gange om ugen, og fokuser på T-zonen - hvor hudorme har tendens til at være særligt svære at fjerne.

Trin 4: Toner

Efter al rensningen er det tid til atat fugte huden og samtidig afbalancere pH-balancen. Mens toner kan hjælpe med at fjerne eventuelle rester fra din rensning, forbereder den også huden til at være ekstra modtagelig for at absorbere de cremer, der følger efter.

Brug toneren på en vatrondel, og tør ansigtet af efter rensning, eller hæld lidt i hænderne, og dup det forsigtigt på huden. Koreanske kvinder klapper altid deres produkter ind, fordi de siger, at de absorberes bedre og hurtigere i huden. Du kan også spraye toneren over dit ansigt.

Trin 5: Essens

Essenser er normalt lidt tyndere i konsistensen end serummer og ampuller. Med et højt indhold af aktive ingredienser, der hjælper dig med at fugte, udjævne hudtonen, udglatte huden og reducere forekomsten af rynker.

Essense bruges efter toner og før din ansigtscreme. Klap den forsigtigt ind i hele ansigtet, så den absorberes bedst muligt.

Trin 6. Ampuller/Serum

Ampuller, serummer eller boostere har mange navne. Typisk har serummer/ampuller en tykkere konsistens med en mere potent koncentration af ingredienser og bruges ofte som præcisionsbehandlinger, f.eks. til alderspletter eller fine linjer omkring munden. Hvis du vælger at tilføje dette til din rutine så brug det efter en toner/essens, og lad det absorbere i et par minutter, før du følger op med en ansigtscreme.

Trin 7. Sheet-maske

Sheet Masks er formet, så de passer til dit ansigt. Med øjne, næse og mund. Ofte indeholder maskerne samme type ingredienser som essence. Maskerne er lavet til kun at blive brugt én gang, formet til at passe perfekt på dit ansigt for at forsegle fugt til huden, så den har tid til at absorbere alle næringsstoffer og aktive ingredienser. Maskerne bruges i 10-20 minutter og kan bruges efter behov.

Trin 8: Øjencreme

Det mest følsomme område i ansigtet er huden under og omkring øjnene. Fordi huden under øjnene er så følsom, er det ofte der, de første tegn på aldring viser sig. Derfor er det vigtigt at bruge en øjencreme, der fugter og beskytter huden. Og reducere risikoen for linjer og mørke rande under øjnene.

Trin 9: Ansigtscreme

Huden har brug for fugt for at holde sig sund og frisk. Koreansk hudpleje er især kendt for sine lotions, der fugter huden uden at efterlade den fedtet. Et rigt udvalg af aktive ingredienser tager sig af både tør og følsom samt fedtet hud. Der findes også en række BB-cremer, som er en hybrid mellem fugtighedscreme, solcreme og foundationdækning.

Som alle koreanske hudplejeprodukter er ansigtscremer lavet med stor opfindsomhed og sofistikerede formuleringer. Fugtighedscremernes rolle er ikke kun at fugte huden, men også at men hjælper også serummet med at indkapsle dets aktive ingredienser. Det er vigtigt at bruge en fugtighedscreme, f.eks. efter en ansigtsmaske, da cremen også fungerer som en barriere og indkapsler næringsstofferne fra masken.

I koreansk hudpleje påføres fugtighedscremen efter serummet og essensen.

Trin 10. UV-beskyttelse

Dette er et vigtigt trin, som mange springer over. Sollys består af UVA-stråler, som trænger dybt ind i huden og forårsager for tidlig ældning og i værste fald hudkræft. Det er derfor en selvfølge for os at bruge solbeskyttelse, især i ansigtet, for at beskytte vores hud mod solens skadelige stråler.